Resenärer berättar om hälsoresor till Slovenien

Kontakta oss för reseinformation, datum och priserResenärers berättelser om hur de fått hjälp med smärta och värk i muskler och leder samt hittat lugnet och livsglädjen igen på hälsoresorna till Slovenien.

Gunilla promenerar

Gunilla Hedlund

Gunilla åkte med Weforyou på en hälsoresa till Slovenien.

– De ischiasliknande besvär som jag haft i nästan ett halvår, försvann. Inte på en gång, men allt eftersom och även annan värk klingade av. De sista dagarna kom jag på mig själv att tänka ”Så här är det ju att må bra”, berättar sjuksköterskan Gunilla.
 

 

 

 

 

 

Bad i poolen

Inga Britta Hall
Britt-Marie Pamp

Behandlingarna fungerade jättebra för oss!

Med ett hot om amputation av foten på grund av ett svårläkt sår åkte Inga-Britta, som har SLE, iväg för att pröva slovenska bad och läkekunskaper. Såret började läka och dessutom blev händer och hud mycket finare.
– Jag är helt överväldigad. Efter många års trassel hade jag nästan gett upp hoppet. Till hösten åker jag igen.

– Och jag fick tillbaka känseln i mina tår, berättar Britt-Marie som är diabetiker.

 

 

yvonne Wikström fibromyalgi reumatiker

Yvonne Wikström
Ordförande i fibromyalgiföreningen.
Vill veta mer så ring mig
0940 – 58 41 41

Eksemet försvann och lederna är nu så bra att jag kan promenera

Maten, miljön, folket och behandlingarna – det här var verkligen en hälsoresa där jag fick njuta. Termalbadet var allra bäst. Kroppen slurpade i sig mineraler och det påverkade mig starkt, jag blev konstigt nog både pigg och trött. Mitt eksem försvann på några dagar och mest obegripligt var att mina naglar, som brukar dela sig, blev jättefina.

Vänligheten och kärleken var påtaglig. Till och med marken utstrålade kärlek kändes det som. Jag njöt och fick energi av att bara vara där. För min fibromyalgi ordinerades sjukgymnastik och massage. Behandlingarna var annorlunda och värken släppte i mina axlar. Jag har mycket mindre ont i lederna nu än förut och orkar gå längre. Guiden tog jättebra hand om mig, visade mig vart jag skulle gå och hjälpte mig under läkarundersökningen.

Jag rekommenderar alla varmt att åka på hälsoresa till Slovenien och kommer själv att åka dit igen
Yvonne

 

 

 

 

Irene Eriksson

Irene Eriksson
Borlänge

Jag hade hög sänka och var som en stel robot – nu cyklar jag en mil om dagen.

Vi åkte till en ort som jag inte ens kunde placera på kartan och möttes av makalös natur och en vänlig läkare som undersökte mina leder och ordinerade behandlingar som jag inte kan få i Sverige. Han tittade på mig med sina kloka ögon och jag kände verkligen att jag kunde lita på honom och hans kunskaper. Jag fick veta vad som var bra för mig och resultaten kom snabbt.

När jag åkte hemifrån hade jag en sänka på över 50 när jag kom hem igen var den normal! När jag kom till Slovenien gick jag som en robot på grund av smärta och stelhet. Efter några dagar hade mina armar och ben blivit mjukare och jag kunde stiga ur badkaret, efter ett galvaniskt bad, helt själv. Rörligheten ökade markant och jag kunde börja simma igen.

Förut fanns en rullstol i mitt framtidsscenario. Nu vet jag mer om hur jag ska sköta min hälsa. Det finns möjligheter, men det gäller att ta lite åt gången, steg för steg. Jag är inte helt bra, men har blivit mycket bättre och kan använda min kropp på ett helt nytt sätt. Livet har jag fått som gåva – och nu är det upp till mig hur fortsättningen ska bli. Jag tänker aldrig mer bli en robot!

Jag är innerligt tacksam att jag åkte till Slovenien för nu vet jag att det finns sätt att råda bot mot min stelhet. Här i själens trädgård finns också andra alternativ än vanliga mediciner. Slovenienresan gav kroppslig njutning och var en fägring för ögat. Dessutom fick läkarna stopp på mina kraftiga inflammationer utan att jag behövde äta några preparat som exempelvis cortison.

Före jag åkte iväg sa jag till min man: ”Om jag kan cykla i sommar så är det värt hela resan”. Nu cyklar jag en mil om dagen och njuter!
Irene

Solveig Ingman sjuksköterska

Solveig Ingman, sjuksköterska.
Vill du veta mer så ring mig
076-813 40 68

Leran och vattnet påverkar cirkulationen

I Slovenien finns ett utbud av behandlingar av mycket hög kvalitet som inte finns i Sverige. Läkarna inger stort förtroende och de gör noggranna undersökningar för att kunna ordinera bra individuella behandlingar. De behandlingar som ingår gör att man verkligen hinner känna av effekten.

En annan fördel är att läkarna har goda kunskaper om både västerländsk medicin och de örtmedicinska kunskaper som finns i alpländerna. Jag har själv fått rehabiliteringsbehandlingar i Sverige men de som jag fick i Slovenien fungerade mycket bättre för mina stela leder. Och badet i Slovenien går inte att jämföra med dem man får i Sverige. Termalvattnet gör att huden blir mjuk och len istället för kliande, torr och fnasig. Här kan man bada i fyra, fem timmar om dagen utan problem.

Vattnet påverkar också den gasande delen av det icke viljestyrda nervsystemet så att man blir avslappnad. Det gör bland annat att man sover gott . Och inte nog med det. Vattnet ökar även diuresen, det vill säga njurarnas förmåga att utsöndra urin, vilket rensar ut slaggprodukter.

Termalvattnet är ett unikt och ”levande” vatten som inte innehåller klor. Boendet är flott och maten fantastiskt vällagad. Utbudet är så stort att även personer med matintolerans kan hitta mycket att äta.

Solveig

 

Alan Eriksson Borlänge

Alan Eriksson, Borlänge

Vi blev omhändertagna som VIP-kunder

Allt var positivt. Vi kom fram på natten när det var mörkt men på morgonen möttes vi av en fantastisk natur och massor av intryck. Boendet var bra, maten god och utbudet stort så att man kunde välja det man ville ha. Vi blev omhändertagna och behandlade som om vi var VIP-kunder.

Jag fick behandlingar främst för min rygg och mina ben. Det handlade mestadels om galvaniska bad, massage och om att vara i bassängbaden. Allt var välgörande. Och när kvällen kom var vi trötta, nöjda och avslappnade till kropp och själ. Kroppen hade fått sin del och själen sitt.

Läkarbesöket fungerade perfekt tack vare en synnerligen välinformerad guide som förklarade för läkaren vad jag sa och vice versa. Läkaren såg mig och förstod mina problem. Jag fick faktiskt känslan av att han såg mer än de flesta gör.

De galvaniska baden gjorde helt klart nytta för mig, men dessutom fick jag med mig nya kunskaper hem som jag kommer att använda. En sak är saltet. Jag kommer aldrig mer att köpa salt med klumpförebyggande medel och jag har förstått vad saltet betyder för kroppens fysikaliska funktioner.

Slovenien erbjuder en makalös natur och förutom alla behandlingar uppskattar jag verkligen studiebesöken där vi bland annat fick besöka en ekologisk vinodling.

Vi är helnöjda och rekommenderar verkligen andra att åka!
Alan Eriksson

Ulla Albinsson sjuksköterska

Ulla Albinsson, sjuksköterska.
Vill du veta mer så ring mig
070-239 39 63

Jag blev mycket bättre i lederna

Att kunna bada flera timmar om dagen och inte behöva smörja in sig var fantastiskt. Varje morgon erbjöds gymnastik och skrattyoga och man behövde inte kunna språket för att hänga med på det. Jag gick också på vattengymnastik på eftermiddagarna. På förmiddagarna hade jag som regel en eller flera behandlingar.

Behandlingarna var bra, men jag tycker faktiskt att vattnets egenskaper var bäst. Det var så varmt och skönt och i alla bassänger fanns massagemunstycken där man kunde stå och njuta. Miljön var helt fantastisk. Jag gillade verkligen att sitta ute i parken och lyssna på fåglarna. Jag uppskattar också att det var så rent på hotellet och i omgivningarna. Där fanns många vandringsleder med ställen att besöka, men landskapet är mycket kuperat så det gäller att ha de fysiska förutsättningarna för att kunna gå långpromenader.

Vi gjorde en jättetrevlig utflykt och besökte en stor vinproducent där vi fick smaka olika viner. Sedan åkte vi till det unika apoteket, ett av Europas äldsta, där man kunde köpa örter för olika åkommor och krämpor. Byggnaderna och omgivningar var så vackra. Guidningen som vi fick på plats av munken var jättetrevlig. Sist av allt besökte vi en biodynamisk vinodling och fick höra hur de odlar i samklang med måne och natur. Det var så intressant att höra om samarbetet som de utvecklat i byn där någon odlar vin och bakar medan någon annan gör korv och den tredje ost. Vi fick smaka och jag måste säga att korven var enormt god.

 

Jag har skrattat vansinnigt mycket under min resa och lederna blev bättre. Jag kommer definitivt att åka igen.
Ulla

Fotnot: Ulla är numera guide på hälsoresorna till Slovenien.