Press

Här kan du läsa artiklar, pressmeddelanden samt hitta länkar och se vad skrivs och sägs om Weforyou’s  hälsoresor och kurser i medierna

Journalist Louise TaarnhøjResan till Slovenien blev början till en kärleksaffär
Mineralrikt vatten, daglig massage, böljande landskap, näringsrik mat och avkopplande spa. En resa till Slovenien är början till en kärleksaffär med ett land som inte många känner till – men som snabbt kryper in under huden och gör att du längtar efter att återvända.
Läs hela artikeln

 

 

weforyou-halsoresa-slovenien

Vandra i Sloveniens fantastiska natur | DN Tema hälsa
En naturmiljö som närmast kan jämföras med något ur Sagan om Ringen finns inte långt från Sverige. Den slovenska alpmiljön bjuder på en unik kombination av fina vandringsleder, fantastiska lokalproducerade viner och välgörande mineralrika hälsovatten. För oss svenskar är Slovenien mest känt för skidåkning i Kranjska Gora och Maribor. Allt fler turister hittar hit inte minst från Sverige. Slovenien är ett land med stora variationer trots landets storlek. I norr finns en fantastiskt alpnatur och i söder fina stränder utmed medelhavskusten och Adriatiska havet.
Läs hela artikeln

tidningen inspireVattnets helande krafter | Inspire
Kan vatten vara en källa till läkande? Och vad kan man åstadkomma inom modern sjukvård när själens välbefinnande tas med i behandlingen? Till Dobrna i Slovenien vallfärdade på sin tid kelter, romare och europeiska digniteter för att ta del av ortens helande vatten som innehåller stora mängder mineraler. Inspire har talat med några nutida hälsoresenärer, bland annat sjuksköterskan Solveig Ingman som själv fick hjälp på behandlingshemmet Terme Dobrna. Vattnet helar, säger hon utan att tveka.
Artikel av Magnus Pamp.
Läs hela artikeln (PDF)

 

 

tidning naturligt om halsaDe hälsosamma vattnen i Slovenien| Naturligt om hälsa
Yvonne Wikström och Solveig Ingman är två kvinnor, som gärna berättar om sina positiva erfarenheter av behandlingar med mineralvatten från Rogaska och Dobrna, som är berömt just för sin mineralrikedom.
Artikel av Lena Götrich.
Läs hela artikeln (PDF)
Naturligt om hälsa’s hemsida

 

 

 

 

FibromyalginyttVåga ta steget – pröva något nytt | Fibromyalginytt
Yvonne fick hjälp i Slovenien ”Jag hade nästan gett upp hoppet om att jag skulle kunna må så bra, men nu vet jag att det finns platser, människor och resor som kan förändra vardagen och läget.”
Artikel av Yvonne Wikström.
Läs hela artikeln (PDF)
Fibromyalgiföreningen och Fibromyalginytt.

 

 

 

 

artikel johnofgod inspireJohn of God – healern som hjälpt miljoner människor | Inspire
Längs huvudgatan i den lilla brasilianska staden Abadiania rör sig en långsträckt ström av vitklädda människor. Klockan är halvåtta, morgonljuset tilltar i styrka och stadens små hotell, pousadorna, töms tillfälligt på sina långväga gäster. Flera taxibilar och en buss kryssar sig fram mellan gående, rullstolsburna och kryckförsedda människor. Samtligas mål är Casa de Dom Inacio – platsen där healern och transmediet Joao Teixeira de Faria, också kallad John of God, sägs utföra sina mirakler.
Artikel av Magnus Pamp.
Läs hela artikeln (PDF)

Solveig Ingman sjuksköterskaTarmkur med kurs – skitbra för hälsan!
Ungefär 80 procent av immunförsvaret finns i tarmen. Därför är fungerande tarm en av de viktigaste förutsättningarna för hälsa och välmående. Om tarmen inte arbetar som den ska stannar maten kvar för länge och ämnen som ska ut ur kroppen förs istället in igen. Det skapar ohälsa. Forskning visar på ett samband mellan många allvarliga sjukdomar och ständigt återkommande inflammationer. För sjuksköteskan Solveig Ingman innebar kuren en vändning i hennes sjukdomsförlopp.
-Min sänka blev normal och jag kunde jag lyfta upp mitt ben utan problem.
Läs mer

 

 

 

marina aspholme weforyouResan till John of God gav energi och sundare ämnesomsättning | Weforyou
I november åkte Marina Aspholme från Luleå till den brasilianske healern John of God för att få hjälp med sin onaturligt höga förbränning. Resan och de andliga operationerna påverkade henne starkt, både fysiskt och mentalt.
– Det har inte gått så lång tid ännu. Men jag känner mig starkare fysiskt och har mer energi än någonsin förut.
Läs mer

 

 

aromabad-slovenien-halsaNapoleons bror gjorde det – nu åker andra svenska gruppen på hälsorresa till Slovenien | Weforyou
Slovenska hälsocentret Dobrna är helt nytt för svenska resenärer, trots att det är sloveniens äldsta kurort med över 600 års tradition av arbete med hälsa och helande. Kelterna och romarna var där och storheter som kejsarinnan Maria Theresia och Napoleons bror har badat i det unika termalvattnet som hämmar inflammationer, lindrar värk, stärker njurar och är särskilt bra för kvinnobesvär.
Läs mer

 

Solveig Ingman magnetterapiTunnelseende begränsar patienternas möjligheter att få bästa tänkbara vård | Weforyou
Det är nära nog tabu att visa på alternativ inom sjukvården. Tänket ”Det här är för bra för att vara sant” osynliggör effektiva behandlingar från exempelvis öststatsländerna. Regler som skapats för att skydda patienterna, utestänger vetenskap och beprövad erfarenheter som finns utanför väststatsländerna. Det begränsar patienternas möjligheter att få bästa möjliga vård, säger Solveig Ingman sjuksköterska som blivit hjälpt av behandlingar i Slovenien.
Läs mer

 

 

gunilla with johnofgod resaGunilla kompletterade cytostatikan med helande hos John of God | Weforyou
Drygt en vecka efter en cytostatikabehandling åkte Gunilla With till Abadiania för att komplettera traditionell cancerbehandling med andligt helande hos John of God.
– Jag vill ha det bästa av två världar. Efter första andliga operationen kände jag mig starkare och friskare än jag gjort på mycket länge. Givetvis hoppas jag att skillnad syns på nästa röntgen, men i vilket fall som helst så har jag fått ett större lugn. Läs mer

 

vacumbehandlingSamspelet med de slovenska läkarna på hälsoresan var fantastisk | Weforyou
Jag är från Ungern så jag har varit på termalbad tidigare, men jag har aldrig fått så kvalificerade läkarundersökningar och behandlingar som på Weforyou:s hälsoresa till Slovenien, säger Mikael Nagy. Mitt jobb som plåtslagare sliter hårt på kroppen, särskilt rygg, nacke och axlar. Även knäna börjar kännas. Läkarna använde sin expertis och jag fick bra hjälp. Samspelet och dialogen oss emellan fungerade perfekt.
Läs mer