Mer om Spa Dolenjske Toplice

Spa Dolenjske Toplice är vårt favorithotell i Slovenien. Det har alla de egenskaper som en underbar semesteranläggning bör ha – fina rum, god mat, fantastiska faciliteter, serviceinriktad personal och en natur som är otroligt vacker. Kom till Spa Dolenjske Toplice och låt din kropp och själ slurpa i sig hälsa!

Spa Dolenjske Toplice har i århundraden varit ett mycket välrenommerat spa. Med många alternativ för bad och simning, hälsa och annan service besöks det varje år av gäster från hela Europa. Kurorten är uppbyggd kring det termiska vattnet och dess medicinska fördelar och vattnet blev analyserat redan under 1777.

Historia Spa DolenjskeKurortens historia

Byggandet av det första badhuset började med att en av de tre termiska källorna skyddades av en vägg och ett tak. Det var prins Johann Weikhard I, som sörjde för detta i mitten av 1700-talet. Hotell Vital byggdes mellan 1767 och 1776, och det är än idag ett mycket framstående hotell.

Denna furstliga Toscana-byggnad hade tre pooler på bottenvåningen och 28 rum fördelat på två våningar. Efter att analysen av det termiska vattnets medicinska fördelar publicerades i Wien, utvecklades sedan Spa Dolenjske Toplice till en av de mest kända kurorterna i det österrikisk-ungerska imperiet. Furste Auersperg renoverade kurorten flera gånger. År 1899 tillkom Hotell Kristal. Efter att ha genomgått ett ägarbyte i början av 1900-talet, togs kurbadet över av Krka Pharmaceuticals, baserat i Novo Mesto, 1973.

Ladda ner den detaljerade berättelsen här
Se mer från platsen här. Här kan du även se dagens temperatur.

Rum

Spahotellet-Terme-Zrece-webAlla rum har dusch och toalett och Hotell Kristal med sina 200 år på nacken har en furstlig atmosfär.
Det är ordning och reda och rengöringen är i toppklass.

De många bad- och bastuavdelningarna

Hotellet har 5 olika pooler – alla med det varma, välgörande termalvattnet som är så hälsosamt för kroppen. Varje fredag ​​och lördag finns det stämningsfullt nattbad fram till klockan 23.

Det finns ett bastucenter värt ett besök – med japanska bad, 4 olika bastubad och en utomhusbastu på terrassen med utsikt över det frodiga landskapet. Här finns även en hälsoavdelning som erbjuder många underbara behandlingar till riktigt bra priser. Gör till exempel en kroppspeeling med druvkärnor, som är extremt rik på antioxidanter, för endast 17 euro (ca 150 SEK).

Mat

Det är tydligt att mat betyder mycket för slovenerna. De älskar bra råvaror! Den stora frukostbuffén erbjuder allt du kan önska. Till både lunch och middag finns tre huvudrätter att välja mellan samt två olika soppor, sallader, ost, frukt, glass och kakor.

promenad-webAktiviteter varje dag

Varje dag anordnar hotellet olika aktiviteter som du kan delta i – som exempelvis vattengymnastik, morgongymnastik i parken, vandring eller sightseeingtur med guide i den lilla byn. Både fredag ​​och lördag är det ofta levande musik i baren.

Natur

Hotellet är beläget i den lilla staden Dolenjske. Varje morgon klockan 7 väcker kyrkklockan dig, den blir man helt beroende av! En härlig park omger hotellet och det är bara 200 meter till den vackra skogen där det finns många vandrings- och joggingstigar. Floden Krka rinner genom staden och du kan dricka kaffe på ett litet café vid flodstranden.