Läkare berättar

Kontakta oss för reseinformation, datum och priser”Läkaren behandlar, naturen botar”

Vi behandlar mycket framgångsrikt med kombinationer av örter, lera och termiska bad. Fördelen är att om det görs rätt, inte innebär några skadliga biverkningar vilket ofta är fallet med kemiska mediciner.

Det finns helt naturliga terapeutiska ämnen som stärker kropp och själ och som varit kända i tusentals år. Här kan vi säga som Hippokrates: ”Medicus curat – Natura Sanat” (läkaren behandlar, naturen botar) säger läkaren Vladimir Maganja.

Artrit
Patienter med artrit upplever förbättringar tack vare naturliga faktorer i vattnet – organiska och oorganiska peloids. Våra behandlingar ökar blodcirkulationen och ger bättre utsöndring av slaggämnen vilket förbättrar muskelstyrka, rörlighet i leder och minskar inflammatoriska processer. Resultatet blir bättre funktionsförmåga i rörelsesystemet. Individuella övningar, elektroterapi, magnetterapi och annan utrustningsbaserad teknik har också en synergistisk effekt.

Neurologiska åkommor
– Det thermiska vattnet har en stimulerande effekt även på nervsystemet. Blodcirkulationen ökar och det resulterar i minskat ödem vilket gör att kroppen lättare kan avlägsna slaggprodukter. Vidgade blodkärl möjliggör ökad syretillförsel och det förbättrar den funktionella förmågan i neurologisk vävnad. Vi ger också individuella övningar som stärker muskulaturen, ökar flexibiliteten och påskyndar nerv-muskelöverledning.

Stress och liknande sjukdomar
– I vår moderna livsstil ökar stressen hela tiden, vi känner alla av det. Thermiskt vatten har en naturligt avslappnande och lugnande verkan genom dess värme och sammansättning. Rörelse mot motstånd stärker våra muskler och vattnet minskar påfrestningen på våra leder. Detta förbättrar funktionsförmågan i rörelsesystemet och får därför en anti-stresseffekt.

– Bad med olika örttillsatser och massage ger ytterligare stressreducerande effekt. Samma resultat kan uppnås med elektroterapier.