FAQ – Vanliga frågor och svar

  • Måste man vara sjuk för att åka på era hälsoresor och healingresor?

Svar: Nej, absolut inte. På våra resor åker man även för att koppla av och njuta av sköna miljöer.

  • Kan man bara få healing eller måste man ta operation på resorna till Brasilien?

Svar: Healing får du hela tiden på Casan. Det som man kallar andliga operationer är också en form av healing. På youtube kan man se så kallade synliga operationer, men det är få som gör det. De synliga operationerna måste man be om att få göra och det finns restriktioner kring detta. Exempelvis får man inte äta vissa typer av mediciner och måste ha fyll 18 men inte var äldre än 52 år.

  • Hur klarar man sig om man bara kan svenska?

Svar: Det finns alltid en svensk guide med på våra healing- och hälsoresor så det går utmärkt. På Casan finns det volontärer som talar engelska, tyska och franska förutom portugisiska. I Slovenien är det engelska eller tyska som gäller vid läkarbesöken, men även här erbjuder vi hjälp om det behövs.

  • Är det långt att gå till hotellet?

Svar: Nej, när vi åker till Brasilien så bor vi på hotell som ligger mycket nära  Casa de Dom Inacio. De som har problem att gå kan låna rullstol från Casan, det kostar inget, men rullstolarna är inte av modernaste snitt.

På Spa Dolenjske Toplice i Slovenien ligger hotell och SPA anläggning i anslutning till varandra. Det är korta avstånd och det finns hissar.

  • Hur fungerar det på flyget om man har svårt att gå?

Svar: Då ordnar vi så att du får  assistans på flyget. Nya flygregler innebär att dock att vissa flygbolag vill ha läkarintyg, så här gäller det att vara ute i god tid för att alla formaliteter ska vara avklarade innan avresan.
Det finns alltid en guide med så man är aldrig ensam, men om du är i behov av assistans för att ta dig till och från olika platser etc så måste du ta med dig egna medhjälpare.