Casa de Dom Inacio

Reseinformation, datum och priserCasa de Dom Inacio, platsen där John of God verkar

Casa de Dom Inácio ligger i byn Abadiania, en och en halvtimmes bilresa ifrån huvudstaden Brasilia. Det kostar ingenting att delta i aktiviteterna på Casa de Dom Inácio och de som en gång varit till Abadiania och John of God vill ofta komma tillbaka.

De allra flesta gör det för att vistas i de höga energier som platsen erbjuder men även för att få mer healing. John of Gods arbete på Casa de Dom Inacio har beskrivits i filmer och böcker och reportage om honom har visats på tv i många länder.

casa de dom inacioCasa de Dom Inácio de Loyola
Casa de Dom Inácio kallas ”la Casa” (huset) av ortsbefolkningen.
Centret heter egentligen Casa de Dom Inácio de Loyola och är döpt efter den entitet som i huvudsak vägledde John of God. Redan 1978 fick han genom så kallad automatskrift, veta att han skulle öppna ett center för välgörenhetsarbete. Den lilla staden Abadiania pekades ut som rätt plats. Med hjälp av borgmästare Hamilton fick John of God tillstånd från det lokala läkarförbundet att utöva sitt andliga arbete på centret. Borgmästarens släkt skänkte dessutom mark till bygget på en mycket vacker plats med vid utsikt över kullar och dalar. Berggrunden som är mycket rik på kvartskristaller ger platsen en naturligt stark energi.

Läs mer på Casa de Dom Inacio de Loyolas officiella hemsida.

På svenska wikipedia hittar du information om Dom Inacio de Loyola – mannen som fått ge namn till Casa de Dom Inacio i Abadiania.

För de som tror behövs inga ord, för de som inte tror, räcker inga ord till.
Dom Inácio de Loyola

John of Gods triangel

Triangeln på Casa de Dom Inácio

På Casa de Dom Inácio ser man ofta att människor lägger in lappar i triangeln och sedan ber en tyst bön.

Triangeln är ett kännetecken för Casa de Dom Inácio och en symbol för tro, kärlek och generositet.
På Casan de Dom Inacio finns flera stora trianglar där besökare brukar lägga in små lappar med sina nedskrivna tankar, dikter eller önskemål. Det är också vanligt att man lägger in bilder på nära och kära för förbön och healing.

Under de dagar som John of God finns på Casan töms trianglarna för- och eftermiddag och allt innehåll bärs in till honom för att få entiternas välsignelse. Därefter bränns allt upp.

Stora salen – samlingssalen
Aktiviteterna på Casa de Dom Inácio börjar med att man samlas i stora salen för att bygga upp energier. Från scenen berättar olika personer om arbetet som utförs på centrat. Det är också vanligt att någon berättar om eget helande och egna upplevelser. Här väntar vi på att de olika  köerna in till Joao ska ropas upp.

casan-meditationMeditationsrum – Current
Det finns två meditationsrum, Current 1 och 2. Alla som kommer till Casan uppmanas att sitta i Current, där en stor del av helandeprocesserna sägs ske. De som sitter i Current blundar och mediterar under hela sessionen som är förmiddag respektive eftermiddag under onsdag till fredag. Syftet är dels att rena sig själv och dels att höja energierna generellt på Casan. Alla har rätt att sitta i det första Current däremot behöver man be om tillåtelse att sitta i det inre rummet, Current 2, som också brukar kallas Joaos rum eller entiteternas rum.

Operationsrum – Blessing room
När du har passerat Joao i kön så kommer du sist av allt till blessing room där en volontär läser en bön för dig innan du är klar med din session.  Blessingroom är också det rum där andliga operationer utförs. Om du ska ha en operation kommer du att få besked om detta via Joao när du går i kö. Det finns ingen automatik att alla får operationer men det är ganska vanligt.

brasilien-utsikt-verandaTerrassen
På Casan finns en stor terrass med magnifik utsikt över berg och dalar. Där sätter sig många ner för att vila eller meditera. Entiteterna kan ibland ordinera meditation på terrassen.

Kösystemet på Casan
Det finns flera olika typer av köer som går på Casan under onsdag – fredag. Gemensamt för alla är att de som går i dem passerar John of God. Enkelt förklarat finns en kö för de som kommer för allra första gången och därefter beror valet på kö på vilka råd eller behandlingar som du fått av entiteterna via John of God. Våra guider har koll på både rutiner och köer och hjälper dig att komma rätt.

brasilien-casa-soppaCasans soppa
Före lunch onsdag till fredag serveras enkel vegetarisk soppa på Casan. Den är en del av behandlingen och sägs vara fylld av energier från entiteterna och är gjord för att stärka dig andligt.

 

 

casa-affar-brasilien

Butik, apotek och café
Det finns möjlighet att handla och hämta ut ordinerade örter alla dagar. Vattnet som säljs på Casan är välsignat av entiteterna, detsamma gäller för allt som du köper där, exempelvis kristaller, böcker och trianglar.

Området på Casan
Casan har öppet alla dagar, men det är onsdag till fredag som Joao är där. Det finns en önskan om tystnad och respektfullhet på området.

Se Casa de Dom Inacio från ovan med Google Maps.


Visa större karta

I vår butik kan du beställa böcker och musik från Casa de Dom Inácio.