Att tänka på inför healingresan till John of God

Reseinformation, datum och priserVäder
Abadiãnia ligger nästan 1 000 möh och Brasiliens subtropiska temperaturer varierar bara något under året på dessa höjder. Den torra säsongen sträcker sig från maj till oktober och regnperioden november till april. Med regnperiod menas att det kommer en kraftig regnskur i princip varje dag, men mest lyser solen. I undantagsfall varar regnet flera dagar. Dagstemperaturer är i genomsnitt 23-30 ° C, med svalare på kvällarna och tidiga morgnar.

Vår erfarenhet är att solen lyser mer mellan molnen än vad prognosen visar.

karta johnofgod brasilien

Karta Brasilien

Väderprognoser från Abadiania

Ta med
Två uppsättningar bekväma, löst sittande vita eller ljusa kläder för att ha de dagar John of God är på Casan. Det finns inga krav på att du ska bära vita kläder men det gör det lättare att se ditt energifält. De vita kläderna bör helst täcka knän och axlar. Det finns möjlighet att lämna in kläder för tvätt om det skulle behövas.
Badkläder för vattenfallet och fritidskläder i övrigt samt en varm kofta eller tröja. Tvål och handduk finns på rummet, men hygienartiklar i övrigt behöver du ta med. Ta med bekväma luftiga skor och paraply både mot regn och sol (efter operation) alternativ en hatt. Solkräm, myggmedel, kamera, väckarklocka och öronproppar om du är känslig för störande ljud. Ficklampa kan vara bra att ha med, om du vill gå upp tidigt på morgonen och se soluppgången och vid eventuellt strömavbrott.
Smala elkontakter, så kallade EU-kontakter, passar i eluttagen, men för bredare kontakter behövs adapter. Vi rekommenderar våra resenärer att växla 3000 SEK om du åker två veckor till Brasilien. Det täcker de behov som finns av att köpa örter, ta kristallbad etc. Du som vet att du är en ”shoppare” behöver förstås ta med dig mer.

Telefon
Du kan ringa hem relativt billigt från internetcaféet som finns i Abadiãnia. Det som krävs är ett skypekonto. Du kan även ringa hem från lokala caféer till relativt billiga kostnader. Det kan vara dyrt att använda mobiltelefon. Vi rekommenderar därför att du kopplar bort mobilsvar och minimerar samtalen via din mobiltelefon. På de flesta pousador finns trådlös internetuppkoppling.

Språk
I Brasilien pratar man portugisiska, men du som reser med oss behöver inte tala något annat språk än svenska. Om du kan engelska klarar du dig troligen helt själv. Det finns översättare på Casan som talar engelska.

Valuta
Den brasilianska valutan är Real, BRL (plural Reais). Valutakurserna varierar och för tillfället betraktas den brasilianska valutan som relativt stark. Det går bra att växla in Reais i Sverige och det brukar vara enklast och billigast att göra det här hemma. Euro eller dollar fungerar, men hotell och växlingskontor tar ut en avgift för att växla till Reais. Det finns bankomater på flygplatsen i Brasilia. De brukar fungera, men det kan vi inte garantera. Det finns däremot ingen bankomat i Abadiania.
Ta inte med resecheckar eftersom det är stora problem att växla in dessa. Kort fungerar i de flesta affärer men inte i restauranger eller cafeér. Vid växling till Reais, försök att få små valörer (20, 50, 100).

Vaccination
Hör med din vaccinationscentral eller se www.vaccinationer.nu.

Pass och visum
Visum behövs inte för svenska medborgare till Brasilien. Vi fyller endast i ett inresetillstånd på flygplanet. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum.

Mat
Kom ihåg att meddela oss i god tid om du önskar vegetarisk, laktos eller glutenfri mat på flygresan. På hotellet finns alternativen vegetarisk, fågel och kött. Ibland serveras även fisk.

Transporter i Abadiãnia
I Abadiãnia är det mesta nära. Det står nästan alltid taxibilar på Casan men hotellpersonalen kan även ringa och boka bil om du behöver det. Taxichaufförerna märkta med John of Gods foto på är mycket pålitliga.

Reseförsäkring
Du behöver ha en reseförsäkring som gäller även utanför EU. Normalt gäller inte reseförsäkringen för den eller de sjukdomar eller skador som du redan har när du påbörjar resan. Om du har besvär med din hälsa så kontrollera noggrant upp med ditt försäkringsbolag vad som gäller. Tänk på att alltid be om skriftlig bekräftelse från försäkringsbolaget. Svar via mail räcker oftast.