Att tänka på inför hälsoresan till Slovenien

Pass och biljett: Du behöver ett pass eller annan godkänd resehandling som är giltig ett halvår efter hemkomst. Passet är din biljett!

Bagagevikt: Din resväska får väga högst 20 kg och handbagaget 5 kg. Inga vassa föremål eller vätska får finnas med i handbagaget. Övervikt är dyrt! Packa lätt och spara utrymme för det du vill handla i Slovenien.

Pengar: Slovenien har Euro. Det är relativt enkelt att ta ut kontanter på plats men vi rekommenderar ändå att du växlar hemma.

halsoresa-fengshui-parkTid: Slovenien ligger i samma tidszon som Sverige. Tiden är med andra ord densamma som här hemma.

El: Eluttagen är likadana som i Sverige. Vanliga EU-kontakter fungerar utmärkt.

Väder: I Slovenien har de liksom oss i Sverige fyra årstider, därför är det bra att ta med kläder som passar årstid och säsong. En varm tröja och skaljacka är att rekommendera vår och höst. Ett tips är att du går in och tittar lite mer på väderprognoserna via internet innan du åker.
Väderprognos

På plats i Slovenien

Lunch

Mat och boende: Du har helpension på hotellet men om du önskar köpa vin till maten, kaffe under dagen eller ha fler behandlingar än de 16 som ingår i resan, betalar du det själv.

Läkarundersökning: Under någon av de första dagarna får du träffa en doktor som ordinerar de 16 behandlingar som ingår i resan. Läkarna talar engelska eller tyska och om du vill är guiden med som tolk.

halsoresa-bad-pool-vatten

Bad och behandlingar: Eftersom baden är en viktig del av behandlingen så badar vi några timmar varje dag.

Kläder, badkläder och skor: Packa med oömma, bekväma kläder och badskor som är lätta att ta av och på. Vi badar mycket så kom ihåg badkläderna! Ta med en väska som du kan bära dina blöta badkläder i. Ta också med sköna skor för promenader i omgivningarna. Om du åker höst, vinter eller tidig vår kan det vara bra att ha med ett sittunderlag.

Utemiljöer: Det finns fina vandringsleder i området. Landskapet är vackert men mycket kuperat.

Shopping: På vår utflyktsdag behöver du kontanter om du vill köpa vin, örtprodukter eller något annat.Ta med dig ett öppet sinne och gott humör så ordnar sig resten!